Boala mâinilor murdare într-o școală din județul Botoșani

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataDoi copii de la o școală din județul Botoșani au fost diagnosticați cu hepatita A, iar un al treilea copil de grădiniță, frate cu cei doi, este suspect că ar fi contactat această boală infecțioasă. Cei trei provin din Baranca Hudești, asta după ce în urmă cu o lună au fost raportate mai multe cazuri de hepatita A și din Baranca Cristinești.

like facebookCiprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că cei doi copii, de clasa II-a și III-a sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase. Conducerea școlii a anunțat Direcția de Sănătate Publică, vineri, și a intervenit și mediatorul sanitar din comună.

Mai sunt câțiva suspecți de hepatită dintre frații acestor copii, dar nu sunt confirmați cu virusul respectiv. La Baranca Cristinești au fost mai multe cazuri în luna iulie, când a debutat boala, dar a fost stopată în septembrie, la începutul școlii. La Baranca Cristinești, boala a fost adusă mai mult de adulți. Au fost vreo zece copiii care au contactat boala, dar acum nu mai sunt pentru că a intervenit Direcția de Sănătate Publică, a făcut dezinfecție, i-a vaccinat”, a menționat Manolache.

Reprezentanții DSP se vor deplasa, luni, la fața locului pentru a lua măsurile care se impun.

 

One thought on “Boala mâinilor murdare într-o școală din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *