Un român a cumpărat cel mai scump diamant din lume, cu 45 de milioane de euro. Mama sa este botoşăneancă

diamant2Deținătorul celui mai scump diamant din lume este român. Mama lui Laurence Graff s-a născut la Botoșani.

Laurence Graff, bijutierul care a cumpărat un diamant brut în valoare de 53 de milioane de dolari, este fiul Rebecăi Segal, care la 25 de ani a plecat din România și s-a căsătorit la Londra cu un croitor evreu, scrie wowbiz.ro.

Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, a fost cumparat de bijutierul Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro), informeaza AFP. Graff Diamonds, societatea lui Laurence Graff, a precizat intr-un comunicat ca negocierile pentru aceasta achizitie au durat un an.  Piatra pretioasa a fost vanduta la o licitatie in iunie 2016 la Sotheby’s Londra, dar atunci nu si-a gasit un cumparator. Diamantul de marimea unei mingi de tenis si botezat „Lesedi La Rona” („lumina noastra” in limba Tswana) a fost descoperit in noiembrie 2015 in Botswana, tara care este a doua din lume producatoare de diamante dupa Rusia.

Povestea lui Laurence Graff este strans legata de tara noastra, el putand fi considerat ca roman, dupa mama sa, Rebeca Segal. Aceasta s-a nascut la Botosani, in 1910. La 25 de ani, Rebeca a plecat cu familia la Londra, unde s-a maritat cu croitorul Harry Graf, un evreu originar din Ucraina. Copilul lor, Laurence, aparut pe lume in 1938, avea sa aiba un destin fabulos. Pe cand era copil, Laurence a fost dus de mama sa sa lucreze in atelierul unui bijutier. Pana sa implineasca 20 de ani, Laurence a luat-o pe cont propriu, deschizandu-si un magazin de reconditionat bijuteri, pe care l-a numit Seagal’s, de la numele de fata al mamei.

One thought on “Un român a cumpărat cel mai scump diamant din lume, cu 45 de milioane de euro. Mama sa este botoşăneancă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *