FOTO Ședință emoționantă de Consiliu Local cu înmânarea diplomelor de cetățean de onoare elevului Ștefan Bălăucă și profesorului Grigore Luisian

stefan balauca grigore luisian cetateni onoareȘedință festivă de Consiliu Local, joi, pentru înmânarea diplomelor de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani”profesorului Grigore Luisian și elevului Ştefan Bălăucă. La acțiune au participat profesori de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, unde este elev Ștefan Bălăucă, dar și de la Palatul Copiilor, unde activează ca profesor Grigore Luisian, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean.

Municipiul Botoșani va avea, în premieră, un elev, cetățean de onoare. Distincția i-a fost acordată lui Ștefan Bălăucă pentru numeroasele premii naționale și internaționale luate în decursul anilor din gimnaziu și liceu.

La rândul său, profesorul Grigore Luisian a primit acest titlu pentru rezultatele deosebite obținute cu elevii săi pe plan național și internațional la concursurile de informatică și robotică.

like facebookPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat cele două distincții onorifice sunt oferite celor doi chiar de Ziua Educației.

Este o ședință festivă a Consiliului Local și mi-aș dori din suflet să avem ocazia de a face astfel de ședințe festive de mai multe ori pe an. Despre educație toată lumea vorbește. Eu vreau să vin cu două lucruri spuse acum câteva sute de ani și vreau să vă spun o pildă a Sfântului Ioan Gură de Aur, care a spus așa: Dacă îți iubești copilul arat-o prin educația ce i-o oferi. Tot el spunea că: Un tânăr de a cărei educație nu te ocupi este un pământ înțelenit pe care cresc mulți spini. (…) Educația ar trebui să fie prioritatea fundamentală a oricărei societăți. (…) Elevul Ștefan Bălăucă este visul fiecărui profesor care își recunoaște în fiecare distincție primită o picătură din munca de dascăl”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie, a declarat că momentul privind decernarea celor două distincții este unul de excepție pentru învățământul botoșănean.

Doi exponenți ai școlii botoșănene, un elevi și un profesor, primesc o astfel de distincție drept recunoaștere a ceea ce au făcut dumnealor pentru învățământul botoșănean și nu numai. Nu putem decât să mulțumim elevului Ștefan Bălăucă pentru toate rezultatele aduse municipiului Botoșani, județului Botoșani și țării. Sunt 18 olimpiade naționale la care a participat și de la care nu s-a întors niciodată fără premiu, cinci medalii la olimpiadele internaționale. Îi mulțumim în numele învățământului botoșănean pentru tot ceea ce a făcut. (…) Pe domnul profesor Luisian îl apreciez și îl cunosc de când era elev. Îmi aduc aminte că atunci când eram student, citeam că la Botoșani s-a făcut prima transmisiune life din țară, făcută de domnul profesor cu copiii pe care i-a pregătit”, a menționat Hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *