Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani: Nu excludem posibilitatea să ajungem la grevă

pichetare prefectura profesori protest botosani2Sindicaliștii din Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani iau în calcul declanșarea unei greve generale în cazul în care revendicările lor nu vor fi luate în considerare de guvernanți.

Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani, a declarat că pentru solicitările angajaților din învățământ soluția se găsește la București și nu pe plan local.

like facebookVrem să se găsească rezolvare doar pentru câteva dintre revendicări, respectiv plata dobânzilor la hotărârile judecătorești, rezolvarea problemei calculului sporului și indemnizațiilor prin raportarea la salariul de bază actual și nu la cel din decembrie 2016 și alte probleme care să fie concretizate prin proiecte de legi”, a menționat Axinte.

Reprezentantul LSI susține că în contextul exploziei prețurilor la utilități și produse, angajaţii din educaţie nu au beneficiat de vreo majorare salarială.

Sunt mai multe probleme care au apărut în aplicarea legii de salarizare, pentru că în unități sunt niște dereglaje în stabilirea salariilor legat de faptul că s-a produs un vid prin abrogarea legislației anterioare, iar legea nu intră în vigoare. Se păstrează în plată salariul din iunie, nu se mai face trecerea la treapta de vechime că nu dă voie aplicaţia. Sunt multe chestiuni care sunt rezolvate pe lângă lege, prin decizii care nu sunt susţinute de lege. Probleme apar zilnic şi vor apărea în continuare”, a  mai spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *