17 bolnavi au fugit de pe patul spitalului. Medic: Au fugit de la Psihiatrie, dar și de la Ortopedie și Chirurgie

bolnavi in pat de spitalNu mai puțin de 17 pacienți au fugit anul acesta din Spitalul Județean, în timp ce se aflau în tratament. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, cei mai mulți pacienți au reușit să fugă de pe Secția de Psihiatrie -opt pacienți, însă au fost fugari și de pe secțiile de Ortopedie și Chirurgie. Din cei 17 pacienți fugari, opt sunt copii.

Secțiile din care s-a produs fuga pacienților sunt: Psihiatrie, Boli infecțioase, Medicală I, Ortopedie, Chirurgie, Psihiatrie pediatrică, Pediatrie-școlari. În cazul în care un pacient fuge din spital, protocolul spitalului prevede anunțarea de urgență a conducerii spitalului, anunțarea incidentului la poliției și raportarea cazului în sistemul de alertă incidentelor la risc. Sunt care au plecat direct acasă. Săptămâna trecută a fost o fată de 13 ani care a fost trimisă cu unchiul într-un consult neurologic și psihologic. I s-a spus să aștepte pe hol, ea a plecat acasă, când a ieșit unchiul și infirmiera pe hol ea nu mai era”, a afirmat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Copiii care au părăsit patul de spital fără încuviințarea medicilor au vârste între 7 și 18 ani.

 

 

One thought on “17 bolnavi au fugit de pe patul spitalului. Medic: Au fugit de la Psihiatrie, dar și de la Ortopedie și Chirurgie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *