Zeci de profesori au pichetat Prefectura Botoşani

pichetare prefectura profesori protest botosani1Peste 100 de angajaţi din învăţământzul botoşănean au ieşit, marţi, în stradă. Ei sunt nemulţumiţi că Guvernul nu a încheiat acordul care să garanteze aplicarea unor prevederi care sunt cuprinse în lege, dar care nu sunt respectate. Nemulţumiri au apărut şi după noua lege a salarizării

pichetare prefectura profesori protest botosani2Pichetarea a început la ora 14.00 şi va dura în jur de două ore. Sindicaliştii ameninţă cu radicalizarea protestelor, în cazul în care doleanţele lor nu vor rezolvate.

”Vrem să aducem la cunoștință prefectului județului Botoșani nemulțumirile și revendicările noastre în acest moment. Calcularea incorectă a indemnizației și sporurilor de care beneficiază angajații din învățământ din ianuarie 2017 prin aplicarea nelegală a Ordonanței 99 din 2016, nemajorarea reală a salariilor nete de la 1 ianuarie 2018 se numără printre nemulțumirile noastre”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ.

like facebook

Reglementarea calculului sporurilor și indemnizațiilor la salariul de bază și nu la salariul din decembrie 2016, alocarea unor sume pentru plata dobânzilor la hotărârile judecătorești și plata tranșelor din hotărârile judecătorești care nu sunt plătite sunt alte revendicări ale sindicaliștilor din educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *