FOTO ”Casa inteligentă”, proiect realizat de tinerii de la Palatul Copiilor

casa inteligenta tineriDirecția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani – Centrul de Tineret Botoșani în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoșani a finalizat un nou proiect intitulat „Casă inteligentă”, ce a fost destinat tinerilor pasionaţi de tehnică și a avut ca scop creșterea șanselor tinerilor de a deschide afaceri în domeniul noilor tehnologii. Aceștia au fost coordonați de  prof. Grigore Luisian.

like facebookS-a urmărit, alături de dobândirea de cunoştinţe, şi crearea unor abilităţi de execuţie, dezvoltarea deprinderilor de a realiza aplicații  utile în perspectiva pregătirii profesionale ulterioare precum și de inovare și antreprenoriat.

casa inteligenta 1Proiectul a constat în realizarea unor dispozitive automatizate și control de la distanță utile în locuințe. Astfel s-au realizat dispozitive inteligente: de irigat plantele în funcție de condițiile de mediu, de monitorizat și hranit animalele de companie cu hrană uscată, umedă, apă, hrănirea peștilor din acvariu și monitorizare video. Utilizatorul poate urmari în permanență starea dispozitivelor, putând controla  toate dispozitivele folosind telefonul mobil.

Șef de proiect a fost Voiniciuc Constantin ce a coordonat echipa reconstituită din grupele de performanță a cercului de Fizică Aplicată,  studenți și elevi, care pe timpul vacanței de vară au construit aceste dispozitive.

Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *