Consilier județean nemulțumit de costurile unui kilometru de drum: La Sibiu se face cu 700.000 lei, la Botoșani cu 2,2 milioane lei

consiliu judeteanUn consilier județean a criticat costurile mari pentru realizarea unui kilometru de drum în județul Botoșani. Victor Ivănescu a declarat că la Sibiu un kilometru de drum se face cu 700 mii lei, în timp ce la Botoșani cu 2,2 milioane lei. El a cerut miercuri în ședința de Consiliu Județean mai multă rigoare în analiza indicatorilor tehnico-economici.

like facebookM-am informat să văd cât costă un kilometru de drum județean efectuat în România. Am găsit la Sibiu un 1 km de drum că se face cu 700 mii, la Teleorman-2,13 milioane lei, iar la Botoșani ajunge la 2,23 milioane lei. E adevărat că indicatorii tehnico-economici sunt făcuți în baza unui studiu de un proiectant. M-am uitat pe site-ul Ministerului Dezvoltării și un standard de cost pentru un drum județean categoria I-V cu trafic de la mediu la foarte redus costă 1,15 milioane lei. La noi s-a ajuns la dublu: 2,23 milioane lei. Cred că ar trebui mai multă rigoare în analiza acestor indicatori tehnici”, a spus Ivănescu.

Prezent la ședința de Consiliu Județean, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, a spus că kilometrul de drum, de exemplu la Mășcăteni, ajunge la o valoare mai mare datorită faptului că este necesară și o consolidare care ajunge la valoarea drumului.

2 thoughts on “Consilier județean nemulțumit de costurile unui kilometru de drum: La Sibiu se face cu 700.000 lei, la Botoșani cu 2,2 milioane lei

  1. 2,2 milioane lei/km??? 500.000 euro/km?? 50.000 EURO/100 METRI?? 500 euro/metru??? 5 EURO/CM???:)))) Acum inteleg de unde mos Contac are vila de 1.000.000 euro. Din doar 2 km de drum asfaltat:))) El are sute de kilometri asfaltati….prin urmare ceea ce are pe Drumul Tatarilor e doar un „WC”:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *