Primarul municipiului Botoșani a făcut un apel pentru ajutorarea locatarilor din blocul afectat de explozie. Cine a răspuns

apartament distrus explozie1Reprezentanți Primăriei Botoșani va încerca să ofere un nou ajutor financiar proprietarilor din blocul afectat de explozie. Primarul Cătălin Flutur a declarat că se va încerca inițierea unei Hotărâri de Guvern prin Consiliul Județean și Prefectură pentru consolidarea imobilului, iar în plus se va căuta soluții pentru acordarea unor alte ajutoare financiare, în afară de cei 2000 lei dați săptămâna trecută din bugetul local.

like-facebookVom lua măsuri și îi vom ajuta pe proprietari ca să degajăm blocul de resturile care sunt în urma exploziei, moloz, cărămizi și o să-i sfătuim să ia mare parte din lucruri din case dacă nu toate ca ulterior să putem să intervenim asupra blocului cu toții, dintr-un spirit colegial. Sunt trei etape pe care ni le-a indicat expertul: o intervenție imediată, o intervenție medie și o intervenție de durată. Foarte important este să vedem opțiunea dumnealor până se consolidează blocul. Vom ajuta în limitele pe care le avem noi. Vom încerca să-i ajutăm cu transportul molozului, eventual cu mutarea lucrurilor din apartamente pentru cei care optează”, a spus Flutur.

Primarul municipiului Botoșani susține că în urma apelului făcut de ajutorare a familiilor respective, doar Mitropolia Moldovei și Bucovinei a contactat Primăria.

I-am rugat că dacă vor să ajute în vreun fel, nu se poate ajuta decât cu bani. Nu vorbim de materiale de construcții, de apă sau altceva. O să mai fac un apel încă o dată la toți cei care vor să ajute pe acei cetățeni din blocul respectiv, să utilizeze acel cont. La rândul nostru, încerc să identific încă o posibilitate specială de a ajuta acei oameni cu niște bani de la primărie, dar asta se va traduce printr-o hotărâre de Consiliu Local și sper să nu am opreliști”, a adăugat primarul, care nu a putut să precizeze ce sumă ar urma să mai fie dată locatarilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *