Cutremur puternic în România, resimțit și în județul Botoșani

Un cutremur puternic a avut loc în România, luni. Seismul s-a produs la ora 10:54:51 și a avut magnitudinea 4.3 pe scara Richter. Adâncimea seismului a fost de 168.925 km.

Cele mai apropiate orașe au fost: Covasna(12km), Târgu Secuiesc(21km), Întorsura Buzăului(34km), Slănic-Moldova(40km), Nehoiu(45km), dar cutremurul a fost resimțit și în unele zone din județele Suceava și Botoșani.

Seismologii spun că un cutremur mare are loc cam o dată la 100 de ani. Având în vedere că ultimul cutremur de mare magnitudine a avut loc în 1977, specialiştii se aşteaptă la tensiuni crescânde în zona Vrancea.

2 thoughts on “Cutremur puternic în România, resimțit și în județul Botoșani

  1. Daca raza Pamantului este de aproximativ 6.350 km, inseamna ca cutremurul a avut hipocentrul (punctul ,cu aproximatie, in interiorul scoartei Pamantului, unde a avut loc perturbarea ce a produs cutremurul) undeva in univers, departe ,departe de Pamant. Daca vreti sa credem ca punctul din 168.925 este de fapt virgula, atunci s-ar citi 168,925 km, dar poate ne precizati metoda de determinare a acestei distante cu precizia de 1 m!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *