Nemulțumiri în rândul funcționarilor de la legea salarizării. Sindicalist: Funcționarul public nu trebuie să se aplece în fața primarului pentru a-i da un leu în plus

achihaei sindicateLegea unică a salarizării a iscat râcă între funcționarii publici din administrația locală. Liderul Sindicatului Impact, Carmen Socianu, sindicat care reprezintă și interesele funcționarilor publici din administrație, a declarat că prin Legea 153, bugetarii au fost împărțiți în cei care vor primi 25% și cei care nu vor primi majorare salarială de 25%, iar în această din urmă categorie se încadrează funcționarii din administrația publică locală.

like facebookPrin art 38 este eliminată de la majorarea cu 25% această categorie, iar aici discutăm de funcționarii publici din primării, din administrația publică locală și personal contractual. Funcționarii publici au ajuns la mâna primarilor și consilierilor locali prin această lege a salarizării. Aici este o mare problemă, pentru că prin această lege a salarizării considerăm că este pusă în discuție demnitatea funcționarului public. Funcționarul public trebuie să aibă coloană vertebrală și să nu se aplece în fața primarului pentru a-i da un salariu cu un leu în plus. Sunt primării unde la unii funcționari li s-au dat salarii mai mari, la alții nu li s-au majorat deloc”, a spus Socianu.

Liderul de sindicat a menționat că la mâna Consiliului Județean în ceea ce privește salariile sunt și angajații Direcției pentru Protecția Copilului.

Suntem în aceeași situație și noi, cei de la DGSPC, suntem la mâna Consiliului Județean. Noi nu avem garanția că anul viitor Consiliul Județean va avea posibilitatea să majoreze fondul de salarii pentru cei din aparatul propriu cu 25%. Și nici nu avem cum să-i constrângem”, a adăugat liderul Sindicatului Impact.

 

 

One thought on “Nemulțumiri în rândul funcționarilor de la legea salarizării. Sindicalist: Funcționarul public nu trebuie să se aplece în fața primarului pentru a-i da un leu în plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *