Un cămin de bătrâni din județ, în pericol de închidere. Lider de sindicat: 42 de beneficiari pot fi aruncați în stradă

spitalul trusesti m (5)Liderul Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a tras un semnal de alarmă, vineri, la întâlnirea cu parlamentarii botoșăneni vizavi de situația în care se află un cămin de bătrâni din județul Botoșani. Este vorba de căminul de bătrâni din Trușești, care nu mai dispune la această dată de fonduri pentru asigurarea salariilor personalului și care a acumulat deja datorii la bugetul statului de peste 100.000 lei.

like facebookLiderul de sindicat a solicitat ca acest cămin să fie preluat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Avem o problemă de finanțare a căminului pentru persoanele vârstnice de la Trușești. În acest moment, riscul este foarte mare ca acel cămin să fie închis, salariații să rămână fără serviciu. Cred că partea socială contează foarte mult, având în vedere că sunt 42 de beneficiari care nu mai au unde se întoarce și care pot fi aruncați în stradă. Începe perioada de iarnă, iar cheltuielile sunt foarte mari. De asemenea, nu sunt șanse foarte mari să fie achitate salariile în perioada următoare”, a spus Socianu.

Liderul Sindicatului Impact a făcut un apel către parlamentarii de Botoșani să susțină un amendament pentru modificarea legii și mărirea contribuției din bugetul de stat până la 60% pentru fiecare beneficiar asistat, fie căminul să fie preluat de DGASPC.

 

One thought on “Un cămin de bătrâni din județ, în pericol de închidere. Lider de sindicat: 42 de beneficiari pot fi aruncați în stradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *