Direcția pentru Protecția Copilului, descoperită financiar pe ultima lună, deși a primit bani la rectificare

DGASPCJudețul Botoșani a primit la recenta rectificare a bugetului de stat 5.181.000 lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, iar pentru susținerea sistemului de protecție a copilului s-au alocat 1.542.000 lei. Banii sunt insuficienți, iar în ultima lună din an instituția rămâne descoperită financiar.

like facebookSemnalul a fost tras de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact, care a menționat că de la bugetul de stat s-a asigurat la începutul anului 60% din necesar, iar ulterior au venit bani doar pentru a asigura salariile pe o lună.

DGASPC se confruntă cu o problemă economică, neasigurarea salariilor până la finele anului. Sub nicio formă nu dăm vina pe Consiliul Județean, pentru că s-au distribuit din fondul județului mai mulți bani pentru DGASPC, problema o avem de la bugetul de stat, pentru că nici la rectificare nu s-au acordat toți banii care trebuiau acordați pe componenta de copil și componenta de adult. Majoritatea banilor, undeva la 80% din bugetul instituției, se bazează pe bugetul de stat, pe banii care trebuie să vină de la bugetul de stat. Pentru luna decembrie nu avem salarii”, a menționat Socianu.

Liderul Sindicatului Impact speră ca problema să se rezolve, astfel încât înainte de sărbători ”să nu fim nevoiți să ieșim în stradă”.

One thought on “Direcția pentru Protecția Copilului, descoperită financiar pe ultima lună, deși a primit bani la rectificare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *