Proteste în sănătate și învățământ. Profesorii botoșăneni pichetează Prefectura

pichetare sanitas proteste sanatate prefectura botosani2Angajații din sănătate, dar și cei din învățământ anunță proteste în perioada imediat următoare. Profesorii botoșăneni vor picheta Prefectura pe 3 octombrie, urmând ca pe 4 și 5 octombrie acțiunile să se mute la nivel central.  Sindicatele din educație au solicitat Guvernului încheierea unui acord, până în 25 septembrie, care să garanteze aplicarea unor prevederi care sunt cuprinse în lege, dar care nu sunt respectate, iar până la această dată nu s-a primit nimic concret.

Reglementarea calculului sporurilor și indemnizațiilor la salariul de bază și nu la salariul din decembrie 2016, alocarea unor sume pentru plata dobânzilor la hotărârile judecătorești și plata tranșelor din hotărârile judecătorești care nu sunt plătite sunt alte revendicări ale sindicaliștilor din educație. Pichetarea va avea loc în jurul orei 12.00, cu aproximativ 100 de cadre didactice.

like facebookȘi angajații din sănătate se pregătesc de acțiuni în stradă.

Biroul Executiv al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România a decis continuarea programului de proteste împotriva măsurilor adoptate de guvernanți care conduc la semnificative scăderi ale veniturilor salariale și la nedreptățirea unor categorii întregi de salariați din sănătate, prin mutarea protestelor în stradă.

Prima etapă a protestelor în stradă debutează cu pichetarea principalelor instituții implicate în adoptarea acestor măsuri, după cum urmează: în data de 28.09.2017 în intervalul orar 14:00-16:00, pichetarea simultană a Ministerului Muncii și Justiției Sociale și a Ministerului Sănătății,  în data de 29.09.2017 în intervalul orar 09:00-11:00, pichetarea simultană a Ministerului Muncii și Justiției Sociale și a Ministerului Sănătății.

A doua etapă a protestelor în stradă o constituie participarea Federației „Solidaritatea Sanitară” la mitingul din data de 4 octombrie 2017.

În data de 30 septembrie, Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” va decide în privința demarării procedurilor prealabile grevei, având în vedere blocarea negocierilor desfășurate pe tema contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar.

 

One thought on “Proteste în sănătate și învățământ. Profesorii botoșăneni pichetează Prefectura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *