Liderul LSI Botoșani: Nu este expus niciunui pericol un profesor care folosește un auxiliar la școală. Măsura ministerului este pompieristică

liviu axinte 1Măsura Ministerului Educației de a interzice auxiliarele neacreditate în școli este una pompieristică, susține liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte. El spune că decizia privind reglementarea acreditării auxiliarelor trebuia luată cel târziu la sfârșitul anului școlar trecut sau anul școlar viitor și nicidecum în timpul anului școlar.

like facebookDupă ce a început anul școlar, după 1 septembrie, eu interzic să nu autorizez noile auxiliare. Consider o măsură greșită a ministerului, chiar dacă ea ar pleca de la o premiză corectă, că se foloseau auxiliare care nu erau acreditate. Decizia de a folosi la clasă un auxiliar sau altul este o decizie a profesorului. Articolul respectiv invocat de minister are mai multe alineate, care prevăd lucruri contradictorii. Din punctul meu de vedere, nu este expus niciunui pericol un profesor care folosește un auxiliar la școală. El are libertatea deplină, conform unui alt alineat, să folosescă ce auxiliar dorește. Și eu pot să folosesc materiale didactice care nu sunt auxiliare. Ce o să facem, o să-i închidem în pușcărie pe profesori pentru că au folosit ceva suplimentar? Dacă ministerul începe un război cu editurile, aia e o altă problemă. Să o reglementeze, dar să nu fie afectați copiii ”, a menționat Liviu Axinte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *