Producătorii de lapte din județul Botoșani primesc ajutoarele de minimis până la sfârșitul lunii septembrie

vaci iarnaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura ( A.P.I.A.) –  Centrul judetean Botosani,  informeaza ca prin   Hotărârea de Guvern  nr. 211/2017 privind  ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor, au fost autorizate la plata un numar de 1318  cereri , dintr-un total de 1526 de cereri depuse la Centrul judetean  A.P.I.A. Botosani.

like facebookMentionam ca totalul cuantumului autorizat la plata este de 5.858.492,66 lei, din care jumatate este suportat de Bugetul de Stat si cealalta jumatate de fondul  comunitar  F.E.G.A. ( Fondul European de Garantare Agricola ).

Pentru judetul Botosani au fost autorizate la plata ca animale eligibile un numar de 5.767 vaci de lapte pentru care beneficiarii ajutoarelor exceptionale vor primi 1015,86  lei/cap de vaca.

Precizam ca plata ajutoarelor de minimis  pentru  HG. nr. 211/2017 se va efectua pana la data de 30 septembrie 2017, potrivit unui comunicat al APIA Botoșani.

 

One thought on “Producătorii de lapte din județul Botoșani primesc ajutoarele de minimis până la sfârșitul lunii septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *