Autoritățile județului au cerut sprijin de la Guvern pentru Primăria Mihălășeni, care are conturile blocate. Ce răspuns s-a primit

primarie sigla genericReprezentanții Consiliul Județean și Prefecturii Botoșani au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care au solicitat fonduri pentru Primăria Mihălășeni, însă proiectul nu a fost aprobat. Primăria Mihălășeni are conturile blocate și sechestru pe bunuri, însă va trebui să iasă singură din impas. Prin proiect s-a solicitat alocarea a 6,9 miliarde lei vechi pentru deblocare conturilor.

like facebookNoi am înaintat un proiect la Guvern, însă nu s-a aprobat. Primăria beneficiază de autonomie locală. Să găsească soluții, să consulte juriștii și să vadă ce poate face”, a spus președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Primăria Mihălășeni a început un proiect de împădurire în 2010 prin Agenția Fondului de Mediu, care s-a împotmolit în 2012 din lipsă de fonduri. Firma care a efectuat lucrările de împădurire a dat în judecată în 2013 unitatea administrativ teritorială pentru plata unor facturi de 4 miliarde lei vechi și a câștigat în instanță, printr-o decizie definitivă, recuperarea sumei la care se adaugă penalitățile, adică în jur de 6,9 miliarde lei vechi.

One thought on “Autoritățile județului au cerut sprijin de la Guvern pentru Primăria Mihălășeni, care are conturile blocate. Ce răspuns s-a primit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *