Proiectele cu fonduri europene ale Consiliului Județean, afectate de corecția financiară de 10 milioane lei de la Spitalul Județean

costica-macaletiProiectele pe fonduri europene ale Consiliului Județean ar putea fi blocate, din cauza corecției financiare de 10 milioane lei primită pentru investiția de la Spitalul Județean. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că acea corecție financiară aplicată Consiliului Județean după modernizarea cu fonduri europene a spitalului aduce multe deservicii instituției, motiv pentru care va face demersuri la Ministerul Dezvoltării în vederea găsirii unei soluții, astfel încât proiectele județului cu finanțare europeană să nu fie afectate.

like facebookVrem să găsim o soluție la Ministerul Dezvoltării ca să putem continua lucrurile și să nu ne stea în spate acest certificat fiscal, că nu mai putem promova nimic. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat din pricina vechii administrații. Nu dau vine pe nimeni. Nu mai poți să promovezi nimic că îți cere certificat fiscal, ori dacă apărem cu 100 miliarde lei datorii, ne vor spune: hai, la revedere!. Lucru care mă sperie. Din practica trecută, s-au mai găsit soluții. Proiectele ne sunt afectate”, a menționat Macaleți.

Corecţia financiară a fost aplicată pe investiţia realizată cu fonduri europene în 2011, în urma unor nereguli în ceea ce privește achizițiile făcute. Sancțiunea a fost contestată de Consiliul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *