Fostul șef al Poliției Rutiere, despre asaltul romilor de la Spitalul Județean: Acolo trebuia să se intervină în forță. Nu mai stăm să îi întrebăm, să îi dăm cu ceai de mușețel

atop dumitru zmauFostul șef al Poliției Rutiere Botoșani, Dumitru Zmău, a cerut polițiștilor să ia exemplul țărilor civilizate și să intervină în forță atunci când se impune. Declarația a fost făcută de Zmău în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani, unde s-au discutat evenimentele care au avut loc în Centrul Vechi, cu accent asupra omorului înregistrat în luna august. Dumitru Zmău, care reprezintă societatea civilă în ATOP, a menționat că în ceea ce privește timpul de intervenție, Poliția Botoșani stă bine la acest capitol, însă, în cazul asaltului romilor la Spitalul Județean, oamenii legii trebuiau să intre în forță.

Uitați-vă la țările mai civilizate ca noi. Acolo când s-a declanșat un scandal, se intervine în forță. Nu mai merge cu hai, te rog frumos, du-te acasă! Da ce cauți acolo? Dacă și noi, majoritarii, am merge când e o rudă tăiată vreo 500 acolo, personalul medical nu știu cum rezistă. Acolo trebuia să se intervină în forță. Pentru asta sunt plătite organele instituției Poliție și Jandarmerie: atunci când se creează o stare de dezordine intervenim în forță. Nu mai stăm să îl rugăm, îl dăm cu ceai de mușețel, hai, te rog frumos, du-te acasă!”, a menționat Zmău.

Fostul șef al Poliției Rutiere a luat, însă, apărarea colegilor din poliție, atunci când au fost criticați că nu își fac datoria în Centrul Vechi de un alt membru ATOP.

Polițiștii nu au cum să fie în zece locuri odată. Știți foarte bine de plecările din sistem. Ați întrebat unde erau patrulele când a fost înregistrat omorul: erau în timpul serviciului. La timpul de intervenția Poliția a stat foarte bine de când am lucrat și eu. Când sunt sesizați, ei sunt interesați în primul rând să ajungă pentru că este un criteriu de performanță pentru ei și de analiză. Dar nu o să mergem la infinit așa. Trebuie măsuri coercitive și în forță”, a adăugat Zmău.

 

 

3 thoughts on “Fostul șef al Poliției Rutiere, despre asaltul romilor de la Spitalul Județean: Acolo trebuia să se intervină în forță. Nu mai stăm să îi întrebăm, să îi dăm cu ceai de mușețel

  1. Ce știe ciobanu ?,pune mana pe bată. Nu s-au luat țiganii de oameni . Și-au văzut de treabă . Treceam printre ei in fiecare zi .

  2. pai vezi astea au aplicat legea in toti acesti ani ca de exemplu chilotaru de Zmau, ce sa-i ceri ecestui dobitoc asta e in stare sa faca la fel ca pe timpul lui ceasca
    DE oameni din astea ar trebui sa ne debarasam ca uite asa se ajunge sa ei bataie de la militie prin simplu fapt ca sunteti mai multi de trei pe strada . Sau acum cateva luni vroiau sa ne asculte telefoanele la toti si sa stie nr de telefon la toata lumea , asta vroiau cei de la SRI , …. EI IATA CE MIZERII IES LA SUPRAFATA DESPRE CEI CE ERAU MARI JUSTITIARI SI CUM PUNEAU EI LA CALE INTRAREA INTR-O NOUA EPOCA DE AUR.
    SA-i fie rusine acelui dobitoc care spune ca forta e o solutie , sa o aplice cu femeia si copii lui cand se duce acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *