Zeci de persoane sancționate de jandarmi după distracția din Centrul Vechi

Jandarmii la Summer Fest 2013

În weekend-ul care urmează, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei la manifestările publice organizate în judeţul Botoşani, precum şi în cadrul dispozitivului integrat de menţinere a ordinii publice, împreună cu efective de poliţişti.

110 jandarmi vor fi participa la misiuni specifice, obiectivele prioritare fiind siguranţa cetăţenilor prezenţi la manifestările publice, ordinea şi liniştea locuitorilor din mediul urban şi rural, intervenţia la apelurile făcute la numărul unic de urgenţă 112.

În perioada desfăşurării SeptemberFest 2017, respectiv în intervalul 8 – 10 septembrie, 90 de jandarmi, în cooperare cu poliţişti, pompieri şi poliţişti locali, au desfăşurat misiuni în zona Centrului Vechi al municipiului Botoşani, pentru asigurarea unui climat civilizat, fluidizarea traficului rutier şi pietonal şi prevenirea incendiilor.

like facebookPentru nerespectarea prevederilor legale, 22 de persoane au fost sancţionate contravenţional de către jandarmi cu amenzi în valoare totală de 8850 de lei, pentru fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru încălcări ale legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

Recomandăm cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine la manifestările publice la care participă, iar în cazul săvârşirii unor fapte de natură penală sau contravenţională să solicite sprijin în mod direct sau să apeleze în cel mai scurt timp numărul 112, se precizează într-un comunicat al IJJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *