Arme, bani şi ţigări ridicate de poliţişti după percheziţiile de joi dimineaţă

3Cele 23 de percheziţii efecetuate de poliţişti, joi dimineaţă, au dus la consficarea de sume de bani, arme şi ţigări de la traficanţii de tutun. Potrivit anchetatorilor, au fost ridicicate 1400 de pachete de ţigări, o armă neletală şi 76.000 de lei.

like facebook“În urma percheziţiilor, au fost constatate 12 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal al României, fiind ridicate, în vederea confiscării, 28.280 ţigarete (1.414 pachete), în valoare de aproximativ 17.000 de lei, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free. De asemenea, au fost ridicați 57.789 de lei, 2.630 de euro, 1.370 de lire, 200 de dolari americani şi o armă neletală supusă autorizării, cu destinaţia de pistol de start, deţinută în mod ilegal de către proprietar”, se arată într-un comunicat al IPJ

1Din cercetările efectuate rezultă că în perioada 2016 – 2017, persoanele implicate au procurat, deţinut şi comercializat ilegal aproximativ 320.000 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free, introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 192.000 de lei.

Doisprezece persoane au fost conduse la audieri, iar în urma probatoriului adminstrat, faţă de patru dintre acestea a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul jandarmilor din Bacău şi al poliţiştilor de frontieră din Botoşani.

One thought on “Arme, bani şi ţigări ridicate de poliţişti după percheziţiile de joi dimineaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com