Auxiliarele neautorizate, interzise în școlile botoșănene. Profesor: Ne amenință cu denunțul și pușcăria!

manuale scolareMinisterul Educației a interzis cadrelor didactice să folosească la ore alte manuale și auxiliare decât cele aprobate de minister. Inspectoratul Școlar Județean a trimis în școlile botoșănene o adresă prin care atrage atenția profesorilor la ce se expun în cazul în care nu respectă ordinul ministrului Educației.

Precizăm că în cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației naționale își rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor art.69. alin 1 din Legea Educației Naționale nr 1/20011”, se precizează în adresa IȘJ.

like facebookAcest document a iscat nemulțumiri în rândul cadrelor didactice botoșănene. Profesorul Daniel Botezatu, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și fost inspector general adjunct al IȘJ, are o poziție tranșantă cu privire la „amenințările” ministrului Liviu Pop.

Caricatura de ministru al Educației trimite amenințări în școli în legătură cu folosirea altor auxiliare decât cele oficiale. Un veritabil autodafe în plin secol XXI! Ne amenință cu denunțul și pușcăria! Reproduc adresa de la ISJ, dar ISJ e doar mesagerul, nu e vina sa pentru inepțiile lui Genunche! Ministerul invocă art. 69, alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011. Dar iată ce spune și alin. (5): (5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selecta și utiliza la clasă, în baza libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional. Bre Genunche, eu dacă am un film de prezentate elevilor mei, dar voi nu l-ați autorizat, înseamnă că nu-l pot prezenta elevilor? Pot să le prezint elevilor romanul ”Ferma animalelor”? E un auxiliar neautorizat de voi!”, scrie Daniel Botezatu pe pagina sa de socializare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *