Zeci de botoșăneni suferă de depresie, majoritatea fiind femei

depresieDepresia afectează tot mai mulți botoșăneni. O arată datele statistice potrivit cărora în anul 2017 numărul cazurilor de depresie este în creștere față de 2016. Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, spune că în cursul anului 2017 au fost internați în cadrul Secției de psihiatrie un număr de 99 de pacienți cu tulburări schizoafective de tip depresiv, din care 66 au fost femei și 33 bărbați. Media de vârstă a pacienților internați a fost 45-54 de ani. Tot în cadrul Secției Psihiatrie au mai fost internați pacienți cu tulburări depresive ușoare și medii-șapte cazuri, din care șase sunt femei, dar și 37 de pacienți cu tulburări depresive severe, din care 32 sunt femei.

like facebookBoala predomină la persoane de sex feminin.  Tulburările depresive severe sunt înregistrate la grupa de vârstă 55-64 de ani. Comparativ cu 2016, numărul cazurilor este în creștere. În 2016, au fost 17 persoane cu tulburări depresive ușoare și 44 persoane cu tulburări depresive severe. Printre cauze se numără stresul, problemele familiale și consumul de alcool”, a spus Ștefan Bercea. 

Tulburarea schizoafectiva afecteaza cel mai frecvent cognitia si emotiile, fiind tipice halucinatiile auditive, paranoia, delirul bizar, vorbirea si gandirea dezorganizate. Depresia este o afectiune medicala, o boala cronica, ce afecteaza atat psihicul, cat si corpul.

 

 

One thought on “Zeci de botoșăneni suferă de depresie, majoritatea fiind femei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *