Performanţe deosebite obţinute de tinere aflate în plasament

copii prietenia2Printre zecile de tinere aflate în plasament şi ocrotite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se află şi numeroase campioane. Ambiţionate de condiţia precară din familiile din care au plecat sau chiar de lipsa unor familii, tinere s-au axat pe diverse sporturi ce le-au adus disciplină, le-au ajutat în formarea caracterului şi au impresionat prin rezultatele obţinute.

Este vorba de sporturi precum box, atletism şi  dans. Printre cele 46 de fete ce sunt găzduite de centrul Prietenia  s-a format un nucleu de campione.

Fete ce au ajuns să fie admirate chiar de colegii de clasă la şcolile unde învaţă. Psihologii care lucrează cu ele spun că aceşti copii sunt mai motivaţi şi vor să îşi depăşească condiţia de acasă, sunt autodidacţi şi sunt recompensaţi chiar de sistemul în care au ajuns. Acest lucru îi ajută să adapteze la cât mai multe situaţii.Metodele implementate în centrele de plasament încurajează copii la libera exprimare a opiniilor şi alegerilor lor.

copii prietenia3Spre exemplu sportiva Valentina Andrieş, legitimată la CS Botoşani, a obţinut un loc III la campionatul naţional de box feminin, categoria 51 de kg.  Daniela Ignat de la LPS Botoşani a obţinut locul III la campionatul naţional de marş, juniori 1. Veronica Boghian a obţinut locul I la campionatul naţional de marş, proba pe echipe. Elena Andreea Focan a obţinut locul II la campionatul naţional de marş. Florentina Cobzariu a obţinut locul I la campionatul naţional de marş, categoria copii 1.

copii prietenialike facebook„Performanţa le aduce şi recunoaşterea lor ca oameni. Pot să fac ceva, sunt cineva. Ajung să fie priviţi ca modele şi avem fete care au cerut şi ele să fie înscrise la Liceul cu Program Sportiv. Unui copil cu performanţe îi este mai uşor integrarea ulterior în societate. Parcursul ca sportiv îl face să aibă mai mult contact cu mediul exterior şi atunci interacţionează altfel. Cei din jur îi valorizează, inclusiv noi. Copilul va face mai multe activităţi, va fi mai sociabil, comunicativ şi va cunoaşte oameni din mai multe medii. Performanţa aduce automat şi o stimă de sine ridicată şi pot fi un exemplu pentru celelalte fete”, a declarat psihologul centrului Prietenia.

 

One thought on “Performanţe deosebite obţinute de tinere aflate în plasament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *