Doi angajatori din Botoșani, amendați cu 70.000 lei pentru muncă la negru

itm BotosaniDoi angajatori botoșăneni au primit amenzi usturătoare din partea inspectorilor de muncă, după ce au fost găsiți cu angajați care munceau la negru. Controlul a fost efectuat în luna august, iar pentru unul din angajatori, găsit cu șase persoane fără contracte de muncă, s-a aplicat o amendă de 60.000 lei, iar în cazul celuilalt, găsit cu o persoană care muncea la negru, s-a aplicat o amendă de 10.000 lei.

like facebookÎn cursul lunii august, inspectorii de muncă au efectuat controale în domeniul relații de muncă la un număr de 83 angajatori, cu un număr de 4453 salariaţi din care 2791 femei. În urma verificărilor, au fost sanctionaţi 14 angajatori, aplicate 15 sancţiuni contravenţionale din care 13 avertismente şi două amenzi, în valoare totală de 70.000 lei.

Au fost depistate 42 persoane desfăşurând muncă nedeclarată, fără contracte de muncă şi netransmitere acestora în termen legal. Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nepăstrarea evidenţei timpului de muncă și nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *