Un tânăr a încercat să treacă frontiera cu permis fals. Ce le-a spus polițiștilor

politie frontiera controlPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit un permis de conducere fals, ascuns în torpedoul unui autoturism marca Audi, condus de un cetăţean din Republica  Moldova.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova, Iurii N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Audi.

like facebook La control, polițiștii de frontieră i-au solicitat șoferului să prezinte și permisul de conducere, pe lângă documentul de identitate. Persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, susținând ca l-a uitat acasă, în Republica  Moldova.

Astfel, s-a procedat și la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia a fost descoperit în torpedo un permis de conducere emis pe numele șoferului.

Existând suspiciuni referitoare la autenticitatea acestuia, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că permisul de conducere descoperit în torpedoul autoturismului l-a procurat de la un concetățean a cărui identitate nu o cunoaşte, plătind suma 100 de dolari, deoarece pe cel eliberat de autorităţile moldovene îl avea suspendat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

politie frontiera control

 

One thought on “Un tânăr a încercat să treacă frontiera cu permis fals. Ce le-a spus polițiștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *