FOTO Țigări de contrabandă de peste 220.000 lei, transportate cu barca pneumatică. Cum au acționat patru indivizi, cercetați sub control judiciar

microbuz tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat 20.000 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, în valoare de peste 220.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. În urma acțiunii, au fost depistați patru cetățeni români care au trecut țigările cu o barcă pneumatică peste râul Prut și care, în prezent, sunt cercetați sub control judiciar.

 În data de 26 august, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, lucrătorii noștri au observat pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, pe malul râului Prut, un microbuz care staționa și patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

like facebookPolițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea persoanelor şi a autovehiculului, iar în jurul orelor 12.00 au observat cum persoanele în cauză au trecut cu ajutorul unei bărci pneumatice peste râul Prut mai multe cutii din carton, pe care le-au încărcat în microbuz.

După punerea microbuzului în mișcare, polițiștii de frontieră au intervenit pentru interceptarea acestuia și a persoanelor în cauză. În urma interceptării mijlocului de transport, un Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în România,  poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia mai multe colete cu ţigări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că țigările au fost introduse în țară de către patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, toți domiciliați pe raza judeţului Botoşani. Aceștia urmau să transporte coletele cu ţigări de la malul râului Prut către comuna Păltiniş, județul Botoșani.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 20.000 pachete cu ţigări marca Ritm, de proveniență Republica  Moldova. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 220.000 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar microbuzul marca Mercedes Benz Sprinter în valoare  de 22.500 de lei a fost indisponibilizat la sediul instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Pentru cele patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.

tigari politie frontiera

microbuz tigari

microbuz tigari

2 thoughts on “FOTO Țigări de contrabandă de peste 220.000 lei, transportate cu barca pneumatică. Cum au acționat patru indivizi, cercetați sub control judiciar

  1. Sa va spun o poezie….Cine sa fie ?cine sa fie ? toata lumea stie ca e cel mare din primarie….masina din curte furata ? Cine te mai crede tata ? In urma cu cateva zile ,,,au cazut altii care carau pentru tine…
    cum ai putut tu oare ? sa pui copii tigari sa-ti care …de nimic tie nu-ti pasa ….ai distrus copii pe viata….diicotul trebuie sa stie …cine e din primarie…. Un lucru e de mirare ….numele de ce nu se dau oare ??? sau se face masluiala ? sa intre altii in groapa ???? Cine stie cine stie ??? 100/100 din primarie….liber ok aranjat…..dar nu a fost garantat….de nu veneau cei din darabani……iarasi va umpleati de bani…..oare nu va este de ajuns cata lume ati prostit si muls ??? va veni si ziua in care ….acesti copii vor creste mari…sai puna pe ai tai nepoti …sa care tigari la hoti….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com