Mai multă curățenie și dezinfecție în Spitalul Județean. Ce arată testele de autocontrol

curatenieMai multă curățenie și dezinfecție în Spitalul Județean. Asta o arată testele de autocontrol care au fost făcute de la începutul anului pe secțiile spitalului pentru verificarea eficienței curățărilor și dezinfectărilor. Medicul epidemiolog Ștefan Bercea a declarat că procentul testelor pozitive este mai mic decât anul trecut, iar scăderea se datorează creșterii conștientizării personalului, aplicării corecte a măsurilor de curățenie și dezinfecție, respectarea zonării spațiilor din cadrul spitalului.

like facebookÎn cadrul spitalului avem un plan de curățenie și dezinfecție pe care toate secțiile trebuie să îl respecte. Testarea curățeniei și dezinfecției se face prin teste de autocontrol . De la începutul anului au fost identificate opt probe pozitive de pe testele de suprafață, cu un procent de 1,58%, cinci probe pozitive din aerul microfloră- 5,37% și șapte probe pozitive de pe tegumentul personalului -6,73%. Asta înseamnă că șase persoane au avut teste pozitive dintr-o sută de persoane de la care s-au recoltat probe. Nu întodeauna am identificat o anumită bacterie. În cazul testelor de pe tegumente se măsoară numărul de colonii care au crescut din testele recoltate. În comparație cu testele din anii anteriori, testele recoltate de pe suprafață, de exemplu, au fost mult mai puține, în 2016 a fost 8% teste pozitive. Acum avem undeva la 2% iar la începutul anului 4%. Noi, în cadrul spitalului trebuie să respectămn anumite măsuri de curățenie prin dezinfecția suprafețelor și dezinfecția mâinilor personalului care lucrează. Sunt și principalele căi de transmitere a infecțiilor în cadrul spitalului. de aceea încercăm să limităm numărul testelor pozitive în cadrul spitalului”, a menționat Bercea.

Reprezentantul Spitalului Județean a adăugat spitalul este un loc sigur în măsura în care se respectă anumite reguli.

”Dacă nu se respectă, pot să apară și probleme”, a adăugat medicul.

One thought on “Mai multă curățenie și dezinfecție în Spitalul Județean. Ce arată testele de autocontrol

  1. Cand se va face curatenie si in randul angajatilor? Ma refer la medicii care se stiu ca nu isi exercita specialitatea corect? sau nu sunt etici, sunt suspectati de fapte penale gen furt, luare de mita, etc? Un caz semnalat in presa este acela a medicului Babei – s-a mai facut ceva in privinta ei? Comisia de la Bucuresti venita in control avea dispozitie clara sa nu o gaseasca vinovat de nimic. Chiar daca are pile la Arafat, oare nu putem sa aplicam legea si dreptatea si in cazul ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *