26 milioane euro alocați municipalității pentru dezvoltarea transportului local urban și realizarea de noi piste de biciclete

tramvai blocatMunicipalitatea pregătește proiectele cu fonduri europene, după ce au apărut ghidurile de finanțare. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat, vineri, că proiectul de regenerare urbană din Programul Operațional Regional este de departe cel mai important pentru municipiul Botoșani. El are o valoare de 32 milioane euro, iar 26 milioane euro sunt alocați pentru dezvoltarea transportului urban din municipiu.

like facebook”Cea mai mare sumă din cele 32 milioane euro pe care le-am accesat se va duce spre modernizarea transportului local din municipiul Botoșani. Banii sunt dați de Uniunea Europeană. Noi accesăm fonduri europene, iar regula este foaret clară: cine are tramvai face tramvai, cine are troleibuz face troleibuz, mă refer la orașe. Axa 4 are cinci subcomponente, iar cea mai mare parte intră pe dezvoltarea transportului local urban, pentru care ni s-a alocat 26 milioane euro. Vom reabilita în totalitate calea de rulare a tramvaielor, partea de infrastructură, în al doilea rând trebuie să achiziționăm tramvaiele, în al treilea rând trebuie să rezolvăm partea de infrastructură a depoului și tot ce însemnă buclele de întoarcere a tramvaiului și nu în ultimul rând trebuie să dezvoltăm soluții alternative la transport, punându-se accent foarte mare pe transportul nemotorizat, ceea ce înseamnă biciclete”, a menționat Flutur.

Primarul spune că în acest sens se încearcă găsirea de soluții pentru realizarea unor noi piste de biciclete și transport pietonal. Vor fi realizați aproximativ 16 km de piste de biciclete în municipiu.

După apariția ghidurilor de finanțare urmează depunerea proiectelor. Dacă acestea vor îndeplini criteriile de eligibilitate pe axele de finanţare europene, atunci se va da drumul și la bani.

Banii sunt repartizați municipiului Botoșani, iar noi trebuie să facem proiecte. Pentru asta facem intabularea tuturor locațiilor pe care le avem în plan”, a mai spus Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *