Marţea neagră: Treceți la economia planificată,  gogomanilor!

Dumitru Monacu- caricatura     De mai bine de un sfert de veac, forțe malefice, dușmănoase, cu ură de neam și țară, pun sistematic bețe oțelite în roțile de tablă ruginită ale  guvernelor postcomuniste. Căile prin care aceste forțe zgreapțănă sistematic la temelia de lut a nației sunt de-a dreptul mârșave și perfide, zădărnicind neostoitele și uriașele eforturi depuse de preacinstiții noștri guvernanți întru propășirea patriei noastre capitaliste multilateral-subdezvoltate!

Astfel, aceste creaturi abjecte fac ce fac și exact când ne este lumea mai dragă, de Crăciun sau Revelion, trântesc niște zăpezi care pur și simplu paralizează (mai ales financiar!!!) administrațiile locale. În același context, primăvara și toamna  ne bombardează cu ploi torențiale care iau casele pe sus iar în lunile de vară, căldurile insuportabile , la fel, surprind  și prind pe picior greșit autoritățile. Mergând pe același scenariu, după ce s-a eliminat taxa auto, aceleași forțe au umplu țara cu mașini punând, din nou, guvernanții într-o situație critică datorită uriașelor cozi de la RAR și înmatriculări. Dar culmea culmilor se petrece acum, în prag de toamnă : nici nu s-au aranjat bine licitațiile dubioase  pentru manuale și hop, anul școlar stă să înceapă, luând iarăși prin surprindere autoritățile!

Păi cum să mai fie guvernată optim țara în asemenea condiții când Soros și ceilalți dușmani de afară ajutați de cozile de topor dinăuntru provoacă fenomene (iarna, vara, an școlar etc.) care nu au fost prinse în niciun program de guvernare?  Și dacă aceste acte de sabotaj ar fi sporadice, poate s-ar mai găsi vreun antidot. Dar nu, dom’le! Se repetă și se repetă în fiecare an, că săracii guvernanți nici nu mai știu ce să facă. Astfel, ninge în fiecare iarnă, plouă primăvara și toamna, canicula topește țara în lunile de vară, școlile încep la mijlocul lui septembrie, permisele, pașapoartele și cărțile de identitate expiră la  cinci  sau zece ani iar valul de mașini aduse din occident crește de la zi la zi.

Și atunci, nu e normal să ne punem întrebarea : cum să facă și să dreagă săracii (cu duhul, evident!) guvernanți ca să mai atenueze din șocurile provocate de aceste atacuri dușmănești?  Un răspuns la îndemână ar fi următorul : dacă toate vă iau prin surprindere, treceți la economia planificată, gogomanilor!

  Că alte soluții nu sunteți capabili să găsiți pentru a sfârși o dată pentru totdeauna niște gogomănii de care efectiv ne-am săturat! Niște gogomănii care, gestionate de ageamiii fără studii, fără experiență și fără viziune, vor naște în continuare altele, mai mari și dodoloațe!

One thought on “Marţea neagră: Treceți la economia planificată,  gogomanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *