Plângere penală făcută de o primărie împotriva preotului din localitate

Ioan Ungureanu, preot schit oraseni deal- botosaniReprezentanţii unei primării din judeţul Botoşani au făcut plângere penală împotriva unui preot dintr-un sat arondat comunei.

Preotul este acuzat, alături de un prieten al acestuia, de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Plângerea penală a fost depusă de Unitatea Administrativ Teritorială Cristeşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi este împotriva preotului Ioan Ungureanu din schit Orăşeni şi a unui alt cetăţean, Maricel Puşcaşu din comuna Corni.

Totul a pornit după ce la biserica Shit Orăşeni Deal din comuna Cristești s-a construit un paraclis fără aprobarea Arhiepiscopiei Iașilor și fără autorizaţie de construcţie.

Reprezentanţii Primăriei Cristeşti au făcut, în primăvara acestui an, o comisie şi au verificat lucrările dispunând sistarea lor pentru că ar fi ilegale. Ulterior Maricel Puşcaşu a depus la instituţie o cerere pentru eliberarea autorizaţiilor necesare invocând că deţine că deţine suprafaţa de teren pe care se construieşte clădirea, respectiv 800 mp. Terenul îl avea prin testament de la o bătrână din sat, însă cum aceasta este în viaţă, reprezentanţii instituţiei îl acuză de fals. Mai mult decât atât, femeia a fost întrebată de angajaţii primăriei dacă a făcut acel testament şi nu l-a recunoscut spunând doar că i-a spus preotului Ioan Ungureanu că poate să îl folosească.

Preotul Ioan Ungureanu a fost implicat şi într-un alt scandal, pe linie parohoială, după ce a refuzat să îl pomenească în biserică pe Mitropolitul Teofan şi a fost caterisit de reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

One thought on “Plângere penală făcută de o primărie împotriva preotului din localitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *