Reprezentanții Primăriei Botoșani au semnat contractual de finanțare cu Eximbank. Flutur: Ne oferă o mică gură de oxigen

catalin flutur 17Reprezentanții Primăriei Botoșani au semnat, miercuri, contractual de finanțare cu  Eximbank. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că acest credit reprezintă o gură de oxigen pentru municipalitate.

Sunt satisfăcut că am reușit să semnăm acest document și să facem acele economii la bugetul local. O bancă absolut serioasă . Noi am mai avut credite și cu alte bănci și dura semnarea contractului și câte 5-6 luni până ne făceam hârtiile între noi. Ne oferă o mică gură de oxigen, dar nu o să înțeleg niciodată cum o să procedăm la anul atâta timp cât se continuă cu ideea ca impozitul pe salarii să fie de 10%. Asta înseamnă  nu numai Primăria Botoșani, în afară de câteva orașe mari cu bugete consolidate și sănătoase , celelalte localități din România nu vor avea posibilitatea să își acopere măcar cheltuieilie de funcționare”, a menționat Flutur.

like facebookEdilul municipiului Botoșani a afirmat că se caută, în continuare, surse pentru dezvoltarea orașului, întrucât se va intra în aplicarea proiectelor din programul european 2014-2020 și vor trebui bani pentru cofinanțarea proiectelor.

Ne va  trebui bani pentru partea de proiectare la ceea ce vrem să facem și nu numai. Mai sunt o serie de lucruri care trebuie făcute în oraș pe dezvoltare și nu avem bani pentru așa ceva. Vrem să intrăm pe niște scheme de finanțare și să căutăm finanțatori care să ne ofere soluții și bani pentru partea de dezvoltare, dar să fim noi avantajați. Cum să fim noi avantajați? Nu știu. Poate pe o perioadă mai mare de creditare , pe o perioadă de grație mai mare decât se oferă până acum la un credit. Pentru că orașul nu poate să stea în loc”, a adăugat primarul.

 

One thought on “Reprezentanții Primăriei Botoșani au semnat contractual de finanțare cu Eximbank. Flutur: Ne oferă o mică gură de oxigen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com