Construcția Spitalului municipal de boli cronice si ingrijiri paleative, blocată de un aviz de la DSP. Flutur: Este o problemă delicată

catalin fluturConstrucția Spitalului municipal de boli cronice si ingrijiri paleative, blocată de un aviz de la Direcția de Sănătate Publică. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că proiectul nu a prevăzut modul în care se transportă hrana bolnavilor de la Spitalul de Recuperare la noul spital.

Este o problemă destul de delicată.  Noul spital de la Botoșani în momentul de față stă pe loc, din cauza unui aviz care ar trebui să vină de la DSP. De fapt era vorba de două avize la un moment dat. Ne-am blocat când am pornit această lucrare fără a ști numărul de paturi, și ni s-a dat acolo un aviz de principiu. Acum nu putem face pași înainte că nu există un aviz de funcționare de la DSP. Proiectul nu a prevăzut modul în care se transportă hrana bolnavilor la noul spital, de la Blocul alimentar de la Spitalul de Recuperare. Proiectul nu a prins lucrul acesta iar acum nu se mai poate interveni. Este vorba de un tunel, să spargem zidul clădirii de la Spitalul de Recuperare, de la Blocul alimentar, și iarăși expertiză ca să vedem despre ce este vorba”, a menționat Flutur.

like facebookPrimarul a spus că nu se pierde finanțarea la acest proiect, însă se întârzie lucrările din cauza acestui aviz.

În urma licitației realizate de Compania Națională de Investiții, constructor a fost stabilit societatea comercială Victor Construct, care a venit cu o ofertă inanciară de 12,8 milioane de lei.

 

 

 

3 thoughts on “Construcția Spitalului municipal de boli cronice si ingrijiri paleative, blocată de un aviz de la DSP. Flutur: Este o problemă delicată

  1. Nu, problema principala nu e avizul de la dsp, ci faptul ca cei care au facut proiectul si cei care l-au aprobat au fost incompetenti (cel putin in domeniul construirii de spitale), ca nu au prevazut sursa de mancare a celor internati (un detaliu nu tocmai neimportant). Sigur, acum DSP-ul isi face treaba, dar nu e vina lui ca proiectul nu a fost bine facut, ca de asta sunt concursuri de proiecte si o multime de verificari si faze intermediare, ca sa iasa un proiect bun. Dsp-ul nu are reguli misterioase si greu de previzionat… e vorba totusi de un mod de a procura mancare intr-un spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com