Cașcaval produs la negru la Botoșani. Vezi care este firma călcată de Poliție!

produse lactate, cascaval confiscat, botosani, stiri, politiePolițiștii din Botoșani au efectuat, miercuri, un control la o firmă din județul Botoșani, care producea cașcaval la negru. În urma unei verificări, aceștia au ridicat 1.300 de kilograme de cașcaval pentru care nu existau documente.

Controlul a avut loc la punctul de lucru din Șendriceni al firmei Tim Milk Production SRL, o societate cu sediul social în municipiul Botoșani, dar care a mai deținut o secție de producție la Cordăreni.

Societatea comercială Tim Milk Production este înființată în 2013, ea având, anul trecut, o cifră de afaceri de aproape un milion de lei.

like facebookPolițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au avut informații că fabrica produce și valorifică cașcaval fără acte, așa că miercuri au descins în fabrică.

Deşi în incinta fabricii se aflau şase angajaţi, inclusiv administratorul societăţii, acesta a refuzat iniţial să permită accesul organelor de control în vederea efectuării verificărilor legale.

 

În urma activităţilor desfăşurate, s-a constatat că societatea deţinea faptic, pe stoc, cantitatea de 5.257 kg caşcaval, deşi stocul scriptic era de 3.871 kg, iar pentru diferenţa în plus de 1.386 kg, administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Totodată au fost identificate şi ridicate înscrisuri din conţinutul cărora rezultă omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Cantitatea de 1.386 kg caşcaval identificată în plus, în valoare de 27.720 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat urmând a fi cuantificat de către organele fiscale.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi împiedicarea, sub orice formă, a organelor competente, de a intra, în condiţiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuării verificărilor finaciare, fiscale sau vamale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

2 thoughts on “Cașcaval produs la negru la Botoșani. Vezi care este firma călcată de Poliție!

  1. Am cumparat de la mag. Pita,calea nationala branza telemea de vaca,producator Firma Milk Cucorani. Produsul este foarte sarat si inchegat cu prafuri,deci nu este natural. Rog organele de control sa verifice calitatea produsului de la aceasta firma! Informatie primita de la vanzatoarea din magazinul Pita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *