Problemele la proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apa și canalizare, expuse în fața reprezentantului Ministerul Fondurilor Europene. Vicepreședintele CJ a răbufnit

catalin gheran director ministru fonduri europeneReprezentanții societății Nova Apaserv Botoșani s-au plâns, joi, directorului general în Ministerul Fondurilor Europene, Cătălin Gheran, despre problemele pe care le întâmpină în proiectul privind extindere și reabilitarea rețelelor de apa și canalizaredin județ. Ei au acuzat faptul că sunt constructori care au abandonat lucrările, iar în alte cazuri întârzierile sunt datorate suprapunerilor de proiecte pe fonduri europene. La această dată sunt înregistrate întârzieri la Dorohoi, Botoșani, Flămânzi, Vorona, Ștefănești.

La Dorohoi, întâmpinăm dificultăți deosebite la implementarea proiectului. Sunt suprapuneri, este un contract cu termen de finalizare septembrie și se lucrează doar pe străzile care nu au nicio suprapunere. Sunt probleme și la Vorona”, a declarat directorul tehnic al Nova Apaserv, Cătălin Fetcu.

like facebookViceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, a ridicat problema disconfortului în mai multe cartiere din municipiu generate de aceste lucrări la rețeaua de aqpă și canalizare. El a dat drept exemplu lucrările din spate de la Casa Cărții, respectiv de la Teatru, care stau abandonate de mai bine de doi ani din cauza unei firme din Cluj, care a câștigat licitația, dar care a intrat în insolvență.

Viceprimarul a spus că din cauza lucrărilor abandonate, Primăria nu va mai da aviz de spargere a carosabilului.

Avem nenumărate petiții din partea cetățenilor vizavi de disconfortul creat. Pentru lucrarea din spate de la casa Cărții au fost zece avize de spargere care nu au fost respectate. De asemenea, pe strada Teatrului avem trei avize de spargere nerespectate. Sunt blocaje și în trafic și, datorită acestor întârzieri, am hotărât să nu mai dăm avize de spargere pe alte zone până când nu sunt terminate șantierele începute”, a precizat Murariu.

Prezent la întâlnire, vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a criticat conducerea societății Nova Apaserv că nu ia atitudine și nu găsesște soluții viabile pentru ca aceste proiecte să se deruleze fără probleme.

Folosiți foarte des cuvântul sperăm. Haideți să nu mai sperăm, pentru că a fost organizată o licitație iar constructorul trebuie să ducă la îndeplinire contractul. Să știți că domnul primar Flutur, cu experiența dumnealui în administrație v-a protejat cumva. Mi-ar fi făcut să fie lângă mine și să vă critice. Orice lucrarea dintr-o zonă aglomerată creează disconform. Să nu lăsăm timpul să treacă și să nu găsimn scuze”, i-a spus Toma directorului de la Nova Apaserv.

cj apa retele

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *