Curs de calificare în profesia de bibliotecar, organizat la Botoșani

bibiliotecaraCentrul de Formare şi Dezvoltare Profesională (CFDP) al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor din România (ANBBPR), împreună cu Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” – Botoșani, organizează în perioada 25 sept. – 6 oct. 2017 primul modul al Programului de calificare şi dezvoltare profesională în biblioteconomie.

Programul se adresează atât persoanelor cu studii medii cât și celor cu studii superioare și urmărește dobândirea competenţelor necesare practicării ocupaţiei de bibliotecar, în conformitate cu cerinţele Standardului Ocupaţional pentru profesia de bibliotecar (6 competenţe pentru studii medii, respectiv 11 competenţe pentru studii superioare)

like facebookProgramul este structurat pe două module a câte 90 de ore. Primul modul se încheie printr-o evaluare intermediară, iar cel de-al doilea se încheie cu o evaluare finală, constând într-un test grilă şi susţinerea unui proiect. În perioada cuprinsă între cele două module, cursanţii vor efectua un număr de ore de aplicaţii practice în condiţii reale de muncă (900 pentru calificare şi 70 de ore pentru perfecţionare).

La sfârşitul programului, persoanele cu studii medii vor dobândi o diplomă de calificare, iar cele cu studii superioare o diplomă de absolvire (ambele acreditate de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale precum şi de Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice).

Diplomele sunt valabile în structurile info-documentare de orice tip.

 

Programul utilizează tehnici europene de predare şi instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, exerciţii şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile şi competenţele specifice bibliotecarului modern.

Cursul se vor desfășura la Centrul de Instruire al bibliotecii județene, în incinta Mediatecii de pe strada Unirii, nr. 10, iar prețul acestuia este de 850 de lei/persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *