Secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale: În județul Botoșani nu există niciun serviciu pentru protejarea victimelor violenței domestice

andreea pastarnac ministru romani de pretutindeniSecretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Grațiela Drăghici, a criticat faptul că în județul Botoșani nu există niciun serviciu pentru protejarea victimelor violenței domestice. Ea a făcut apel la autoritățile locale să facă demersuri pentru ca și la Botoșani să fie înființat un astfel de serviciu.

like facebookO bună parte din femeile care aleg să plece și să lucreze ilegal în străinătate este recrutată din rândul acestor femei captive financiar într-un mediu domestic abuziv și care neavând alternativă aleg această cale atât pentru a obține independența financiară, dar și pentru a evada din mediul domestic. Au fost 408 victime ale violenței domestice anul trecut soldate cu 27 de decese, deci în România se moare din cauza violenței domestice, atunci este evident că trebuie să luăm măsuri”, a menționat Grațiela Drăghici.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii a spus că va trimite în Parlament două modificări legislative care să vină în sprijinul femeilor abuzate.

Mă refer la Leagea 202 din 2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați și Legea 217 din 2003 privind prevenirea și combaterea violenței domestice, precum și o hotărâre de Guvern, toate trei vizând măsuri cu caracter coercitiv de întărire a protejării femeilor, dar și de reorganizare a atribuțiilor Comitetului Județean pentru Egalitatea de Șanse. Am gândit ca prin reorganizarea să introducem reprezentanți ai Direcției Generale de Protecție Socială și reprezentant ales al Consiliului Județean, aceștia fiind doi piloni importanți, care pot să intervină curativ, în cazul DGASPC, iar reprezentantul ales din CJ să poată interveni și identifica și duce în fața CJ politicile publice la nivel local”, a adăugat Grațiela Drăghici.

 

One thought on “Secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale: În județul Botoșani nu există niciun serviciu pentru protejarea victimelor violenței domestice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *