Profesorul şi poetul Dumitru Ţiganiuc, plâns pe ultimul de drum de intelectualii Botoşaniului

dumitru tiganiuc inmormantareProfesorul şi poetul Dumitru Ţiganiuc a fost condus, miercuri, pe ultimul drum.

Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Cuvioasa Parascheva şi au participat nume sonore din lumea culturală botoşăneană printre care Gelu Dorian, Florin Egner, Val Guraliuc, fraţii Dorin şi Maria Baciu, Nicolae Corlat, epigramistul Gheorghe Hreapcă, Liviu şi Camelia Şoptelea şi Lucia Olaru Nenati. Trupul neînsufleţit a fost înhumat în cimitirul Pacea.

dumitru tiganiuc inmormantare2Dumitru Ţiganiuc, fost profesor de limba română la Colegiul Naţional “A. T. Laurian”, a trecut la cele veşnice, la vârsta de 76 de ani. A mai activat ca profesor la Liceul Darabani, Liceul Economic și Liceul Electrocontact.

like facebookDumitru Țiganiuc a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România. A colaborat la diverse publicații periodice din Botoșani și din țara cu versuri, articole literare și recenzii: Caiete botoșănene, Amfitrion, Hyperion, Ateneu, Cronica, Convorbiri literare, Contemporanul, România literară, Luceafărul, Tribuna, potrivit Wikipedia.

dumitru tiganiuc inmormantare1A fost prezent într-o serie de culegeri de versuri și proză apărute pe plan local: „Viori Moldave” (1969), „Mulțumire” (1969), „Timp de lumină” (1972), „Fântâna soarelui” (1975), „Arc de triumf” (1977) și pe plan național: „Peisaj sucevean” (Suceava, 1967), „Gânduri” (Suceava, 1967), „Pe scuturi de aur” (Buzau,1969), „Arc de peste timp” (Bucuresti, 1977), „Lauda patriei” (Bucuresti, 1977).

În ianuarie 2000, prin Decret Prezidential i se acordă, pentru contribuția sa deosebită la promovarea operei eminesciene, Brevetul și Medalia comemorativă „150 de ani de la nașterea lui Eminescu”.

Dumitru Țiganiuc a fost și cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *