FOTO Ministrul pentru Românii de Pretutindeni și ambasadorul Italiei în România au ajuns la Botoșani. Ce au discutat

ministrul andreea pastirnac ambasador italiaMinistrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Chirica, comisar șef de Poliție, Maximilian Axel Nicolae, directorul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Grațiela Drăghici, secretar de stat în Ministerul Muncii au ajuns, la Botoșani, pentru a da startul campaniei „Informare acasă! Siguranţa în lume!”.

like facebookMinistrul Andreea Păstîrnac a declarat, miercuri, că obiectivul campaniei este acela de a-i motiva pe românii plecați în afara țării să revină și să muncească în România. Ea a spus că  românii pleacă din țară pentru salarii mai mari, însă, susține ministrul, se întâmplă ca acest salariu să fie la nivelul unui salariu din România, în momentul în care se scad cheltuielile zilnice și chiria locuinței.

Acest salariu care este ofertant corespunde în momentul în care se scad cheltuielile zilnice, corespunde cu un salariu din România. În piața nuncii de acasă se găsesc extrem de multe oferte. Prin această campanie dorim să oferim un set de informații cât mai corect care să crească gradul de conștientizare a celor care pleacă în străinătate cu privire la riscurile care pot apărea”, a menționat Andreea Păstîrnac.

Campania vizează în principal pe românii stabiliți în Italia, Spania, Marea Britanie, unde sunt și cele mai mari comunități de români.

ambasador italia marco giungio andreea pastirnac ministru

mihai chirica secretar stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *