Jefuit de un smartphone de prietenul din cartier. Păgubitul era sub influența drogurilor

telefon furtDuminică  după-amiază, un tânăr din municipiul Botoşani a fost cât pe ce să rămână fără un smartphone în valoare de 800 de lei, după ce ,,nu a mai ştiut de el” în urma consumului unei ţigări cu substanţe interzise.

like facebookNorocul lui a fost un echipaj de jandarmi care, în timp ce acţiona pe strada Tudor Vladimirescu pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, i-a observat comportamentul neobişnuit, solicitându-i să se legitimeze.

Tânărul nu era singur, fiind în compania unui prieten, din spusele sale reieşind faptul că, în timp ce se plimbau prin zonă, s-au întâlnit cu o cunoştinţă din cartier, care le-a propus să consume împreună ţigara cu pricina. Următorul moment de conştienţă al celor doi a fost cel în care jandarmii încercau să afle datele lor de identitate, trezirea la realitate ducând, în acelaşi timp, la descoperirea atât a lipsei telefonului mobil, dar şi a persoanei care venise cu propunerea de a duce distracţia la un alt nivel.

Jandarmii au făcut verificări în zonă şi l-au depistat pe cel care a sustras telefonul la aproximativ 300 de metri de locul faptei, acesta recunoscând că a luat telefonul când a observat că proprietarul acestuia nu mai este coerent.

Păgubaşul a reintrat în posesia bunului dispărut, iar făptuitorul va trebui să suporte consecinţele legale ale faptei sale, fiindu-i întocmite actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, consumul substanţelor interzise nefiind o circumstanţă atenuantă în acest caz, potrivit unui comunicat al IJJ Botoșani.

One thought on “Jefuit de un smartphone de prietenul din cartier. Păgubitul era sub influența drogurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *