Un renumit profesor și poet din Botoşani a trecut la cele veșnice

doliuÎnvățământul botoșănean este în doliu, după ce un renumit profesor și poet a încetat din viață, duminică, 6 august. Dumitru Ţiganiuc, fost profesor de limba română la Colegiul Naţional “A. T. Laurian”, a trecut la cele veşnice, la vârsta de 76 de ani. A mai activat ca profesor la Liceul Darabani, Liceul Economic și Liceul Electrocontact.

like facebookDumitru Țiganiuc a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România. A colaborat la diverse publicații periodice din Botoșani și din țara cu versuri, articole literare și recenzii: Caiete botoșănene, Amfitrion, Hyperion, Ateneu, Cronica, Convorbiri literare, Contemporanul, România literară, Luceafărul, Tribuna, potrivit Wikipedia.

A fost prezent într-o serie de culegeri de versuri și proză apărute pe plan local: “Viori Moldave” (1969), “Mulțumire” (1969), “Timp de lumină” (1972), “Fântâna soarelui” (1975), “Arc de triumf” (1977) și pe plan național: “Peisaj sucevean” (Suceava, 1967), “Gânduri” (Suceava, 1967), “Pe scuturi de aur” (Buzau,1969), “Arc de peste timp” (Bucuresti, 1977), “Lauda patriei” (Bucuresti, 1977).

2.Dumitru TiganiucÎn ianuarie 2000, prin Decret Prezidential i se acordă, pentru contribuția sa deosebită la promovarea operei eminesciene, Brevetul și Medalia comemorativă “150 de ani de la nașterea lui Eminescu”.

Dumitru Țiganiuc a fost și cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Dumnezeu să-l ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com