Salariile poliţiştilor cresc cu 10%

politisti multiGuvernul Mihai Tudose va mări salariile poliţiştilor cu 10%. Anunţul a fost făcut de Carmen Dan, ministrul de Interne, în deschiderea şedinţei de Guvern.

„Eliminăm unele discrepanţe din salariile dintre militari şi funcţionarii cu statut special prin majorarea salariilor cu 15% în ce priveşte personalul militar şi civil. Prin actul normativ propus spre aprobare, propunem pentru salariile poliţiştilor din MAI, o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariului, majorare cu 15% a brutului salariului de baza al personalului civil din instituţiile publice, cu excepţia personalului civil care a beneficiat deja din MAI de majorare„, a spus Carmen Dan, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ministrul Afacerilor Interne anunţase încă de luni că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%.

Am avut săptămâna trecută discuţii şi cu premierul, şi cu ministrul de Finanţe şi sunt în măsură să spun, în acest moment, că pregătim un act normativ pentru ca şi poliţiştilor să le crească salariul cu 10%. Este un mesaj pentru poliţişti, nu pentru sindicate, începând din momentul în care intră în vigoare actul normativ. Această proiecţie este finalizată şi în acest moment colegii mei de la minister sunt în discuţii cu cei de la Ministerul Muncii”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a dat asigurări că nici pensiile, nici salariile nu vor scădea.

„Se pregăteşte un act normativ cu care probabil o să se intre în şedinţa de Guvern de miercuri. Aş prefera să nu mă pronunţ pe fond, până nu ajunge acest act normativ la avizare, la Ministerul Afacerilor Interne, pentru că noi vom fi avizatori. Însă aş pleca de la ce a declarat ministrul Muncii, aseară, şi anume că nu se diminuează drepturile deja câştigate”, a spus aceasta.

Sursa: Realitatea.net

One thought on “Salariile poliţiştilor cresc cu 10%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *