Medicul acuzat că deţine cămine de bătrâni improprii, reacţionează

azil de batrani construit de medicul Daniela Babei- BotosaniDupă acuzele şi controalele dispus de autorităţi la cele două cămine pentru bătrâni administrate de Asociaţia de Întrajutorare Sf Maria, reprezentanţii ONG-ului reacţionează.

Medicul Daniela Babei a ţinut să aducă unele lămuriri cu privire la aspectele semnalate. Astfel, aceasta neagă toate acuzațiile care se aduc vizavi de condițiile din cămine și de hrana servită beneficiarilor. Aceasta a permis, marți, accesul presei într-unul din cămine, de pe strada Ion Creangă, unde se aflau mai mulți vârstnici, dar și aparținători ai acestora. Oamenii s-au declarat mulțumiți de condițiile de cazare, de hrana primită și de personalul care îi îngrijește.

Cât priveşte lipsa avizelor de funcţionare, medicul susţine că este în termenul de avizare şi reclamaţiile depuse la adresa sa sunt nişte răzbunări ale unor foşti salariaţi.

„Cu avizele de funcționare eu sunt în regulă, avem un termen până pe 31 decembrie pentru licențiere, am depus documentația, mai avem autorizația de la ISU. Nu este absolut nimic adevărat, sunt numai minciuni, acuzații pe nedrept. Cu siguranță aceste acuzații sunt lansate din partea unor dușmani. Acea angajată care m-a reclamat nu venea la serviciu, voia adeverință pentru Anglia. Tot ce au cerut cei de la poliţie le-am pus la dispoziţie la control şi aşteptăm concluziile”, a declarat medicul Daniela Babei.

like facebookControalele la cele două cămine au fost făcute de reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență şi de la Direcţia de Sănătate Publică. La sfârșitul săptămânii trecute, la unul dintre cămine au fost și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean care au solicitat mai multe documente.

Nereguli găsite la căminele de bătrâni controlate de un medic de la Spitalul Judeţean Mavromati

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *