Flutur critică ”brambureala fiscală din România”: Nu putem să ne batem joc de orașul acesta să nu funcționeze

Catalin fluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că anul acesta nu au fost bani pentru dezvoltarea orașului din cauza ”bramburelii fiscale” din România. Edilul a spus că au fost operate majorări de salarii în mai multe etape fără să fie alocate și fonduri în acest sens.

Primăria caută bani să achite factura la electricitate, dar și pentru apa meteorică.

like facebookNu am avut bani la dezvoltare pentru că nu am avut bani să asigurăm funcționarea. De ce  nu am avut bani să asigurăm funcționarea, pentru că uitați ce s-a întâmplat cu brambureala fiscală. Ne mai trebuie 1,5 milioane lei pentru a achita creșterea la energia electrică, care s-a întâmplat așa pe nesimțite, și nu știm de unde să-i luăm. A crescut curentul în România asta cu 30% aproape. Nu putem să lăsăm orașul fără curent. Căutăm bani să achităm apa de ploaie, pentru că s-a dublat prețul. De la 8 miliarde lei vechi anul trecut anul acesta plătim 16 miliarde lei. Nu o să lăsăm orașul în întuneric și nefuncțional pentru că între timp se mai schimbă ceva prin lege. Nu putem să ne batem joc de orașul acesta să nu funcționeze”, a menționat Flutur.

El a menționat că unele măsuri luate anul acesta, respectiv punerea în aplicare a deciziei Curții de Conturi de echilibrare și ajustare a salariilor, dar și aplicarea Legii salarizării unitare, au reprezentat cea mai mare provocare din activitatea sa de primar.

Am primit sarcini fără sursă, pentru că noi la Botoșani suntem diferiți față de 98% din primăriile din țară, pentru că mai avem în plată salariile instituțiilor de cultură și care vin tot din fondurile municipiului Botoșani. Cu brambureala asta fiscală din România habar nu avem și nimeni nu are habar ce se va întâmpla la principala noastră sursă de venit, cota IVG nu știm ce va fi la anul. Programul de Guvernare a stabilit-o la 10% iar noi încasăm 16%”, a adăugat primarul.

 

One thought on “Flutur critică ”brambureala fiscală din România”: Nu putem să ne batem joc de orașul acesta să nu funcționeze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *