Sindicaliştii din Penitenciarul Botoşani anunţă proteste

protest-penitenciar-botosani1Sindicatele din Penitenciarul Botoșani anuntă proteste din cauza reducerii bugetelor.

Măsura anuntată de guvern de a reduce bugetul penitenciarelor îi nemulțumește pe sindicaliștii din sistem. În replică, Federația Sindicatelor din Administrația Natională a Penitenciarelor anuntă noi miscări de protest

Sindicatele din Penitenciarul Botoșani anuntă proteste din cauza reducerii bugetelor!
Sindicatul Novo Legis din Penitenciarul Botoșani, reprezentat de către noul președinte Ionel Dimitrovici, se solidarizează cu poziția FSANP.

„Guvernul României demonstrează că nu are intenția de a scoate sistemul penitenciar din starea de criză în care se află de ani buni, blocând investițiile în infrastructura penitenciara, crescând deficitul de personal și impunând modificări de legislație fără o minima evaluare prealabilă de impact”, susțin sindicaliștii.

Mai mult, potrivit acestora, ministrul justiției Tudorel Toader se dovedește a fi neinteresat de rezolvarea problemelor din penitenciare, în ciudă faptului că organizațiile sindicale din penitenciare i-au semnalat în repetate rânduri situația extrem de dificilă.

like facebook„Conform Ministerului Finanțelor Publice, Guvernul se pregătește să ciuntească încă o dată bugetul penitenciarelor cu suma de 57 de milioane de lei la proxima rectificare bugetară, în condițiile în care în anul 2017, bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost deja redus cu suma de 127 de milioane de lei față de anul precedent, în profida repetatelor declarații politice îngrijorate de condițiile din penitenciare. În această situație, este evident faptul că nu pot fi asigurate resursele necesare pentru crearea a 10.895 de noi locuri de cazare și modernizarea altor 1.651 de locuri de cazare din penitenciare și nici pentru angajarea a 5.847 de ofițeri și agenți de penitenciare, așa cum Guvernul României s-a angajat prin memorandum în data de 27 aprilie 2016, pentru a respecta condițiile impuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)”, susțin funcționarii cu regim special din Penitenciarul Botoșani.

One thought on “Sindicaliştii din Penitenciarul Botoşani anunţă proteste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *