Incredibil! Un bebeluş mort în Maternitate după ce nu i s-ar fi administrat nici un medicament

 

maternitateCazul bebeluşului mort în toamna anului trecut în Maternitatea Botoşani scoate la iveală noi detalii ce pot duce la o eventuală acuzaţie oficială de malpraxis. Analizezele toxicologice efectuate de legiştii ieşieni au evidenţiat faptul că în corpul bebeluşului mort la 43 de ore de la naştere nu erau urme de medicamente, deşi în foaie de observaţie cadrele medicale au menţionat administrarea a două tipuri de antibiotice.

„A fost primit la dosar raportul medico legal de necropsie de la IML Iaşi, în care se concluzionează că moartea s-a datorat insuficienţei cardio respiratorii. La examenul extern nu s-au constatat urme de violenţă, iar în probele prelevate de la cadavru nu s-au pus în evidenţă medicamente. Urmează să solicităm şi o expertiză asupra conduitei terapeutice de care au beneficiat mama şi copilul”, a precizat procurorul Nicoleta Arpinte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Una dintre ipotezele pe care se merge este că unii doctori din Maternitate ar utiliza tratamente alternative în tratarea copiilor, însă acestea nu sunt conforme conduitei medicale.

Coincidenţă sau nu, la scurt timp după decesul bebeluşului familiei Alexandrescu, în interiorul secţiei de neonatologie, a avut loc un conflict între doi medici, unul fiind acuzat de celălalt că recomandă tratamente naturiste şi nu asigură schememe de tratament conform studiilor medicale şi schemelor Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii, acelaşi medic implicat şi în tratarea bebeluşului care a murit. Ulterior, acesta a fost schimbat din poziţia pe care o ocupa pe secţie, de către conducerea unităţii, fără a se comunica oficial şi motivul.

În timpul anchetei s-a solicitat şi un control din partea Inspecţiei Sanitare de Stat, deşi nu a găsit o legătură directă cu moartea bebeluşului în septembrie anul trecut, s-a lăsat cu o mulţime de amenzi şi sancţiuni, tocmai pentru că mizeria domnea pe secţiile unităţii. Astfel, bagajele pacientelor stăteau cu ele în salon, în aceleaşi saloane erau paciente aflate în travaliu cu paciente cu afecţiuni ginecologice sau cu paciente gravide sau cu leuzie, lenjerie curată laolaltă cu lenjerie murdară

„Suntem şi noi surprinşi sau chiar indignaţi de ceea ce se întâmplă. Una scrie pe hârtie şi alta au făcut. Ne gândeam, într-un fel, că nu i-au facut nimic copilului pentru că nu i-au dat nicio şansă, cu toate că noi ne-am rugat ca să îl ducem la Iaşi, măcar să încercăm să îl salvăm. Copilul gemea, se simţea foarte rău, de mi se rupea sufletul, iar tu, ca medic, să stai atât de paşnic şi să nu îi faci nimic. Neglijenţă! Nepasare! Chiar răutate!”, a spus îndurerată Otilia Alexandrescu, mama bebeluşului.

 

 

One thought on “Incredibil! Un bebeluş mort în Maternitate după ce nu i s-ar fi administrat nici un medicament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *