VIDEO! Tragedie! O persoană din Botoșani a murit în accidentul cumplit din Ungaria

accidentO persoană din Botoșani a murit în accidentul cumplit care a avut loc în Ungaria, marți, în apropiere de orașul Biharkeresztes.

În accidentul respectiv, în care au fost implicate un microbuz și un camion, trei români au murit, iar alți șase au fost răniți.

like facebookPotrivit purtătorului de cuvânt al Căpităniei de Poliţie Hajdu Bihar, Dobó Dénes, toţi cei nouă ocupanţi ai microbuzului erau cetăţeni români.

„În microbuz se aflau două femei şi şapte bărbaţi. În urma accidentului, un bărbat în vârstă de 28 de ani respectiv cele două pasagere, în vârstă de 41 respectiv 52 ani, şi-au pierdut  viaţa”, a declarat Dobó.

Şoferul este din judeţul Neamţ şi a avut noroc, pentru că a scăpat cu răni uşoare. Victimele decedate sunt din Maramureş, Botoşani şi Neamţ, în timp ce pasagerii răniţi sunt din județele Neamţ, Cluj, Sălaj şi Iaşi.

Microbuzul, care avea numere de înmatriculare bulgare, a lovit din spate un autocamion care era oprit într-o zonă de staţionare pe drumul naţional 42,  în apropiere de Biharkeresztes. În urma impactului, care a fost extrem de puternic, trei dintre pasagerii microbuzului – două femei şi un bărbat – au murit pe loc.

Alte şase persoane au fost grav rănite, fiind preluate de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă şi transportate la spital. Ministerul român de Externe a anunţat că răniţii au fost transportaţi la spitale din apropierea locului tragediei.

„Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de 25 iulie a.c. şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor şase. Toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Accidentul s-a produs după ce șoferul microbuzului în care se aflau românii a adormit la volan. Şoferul de 36 de ani a fost reţinut de poliţiştii maghiari. Bărbatul este acuzat de omor din culpă şi se află în arestul Căpităniei de Poliţie din Debreţin. Se pare că bărbatul trebuia să-i ducă pe pasageri până la un autocar, dar nu a ajuns la timp, aşa că a venit cu ei spre ţară. Pe drum a fost îndemnat de mai multe ori să se oprească şi să se odihnească, dar a refuzat. A parcurs astfel, fără oprire, un drum de aproape 1900 de kilometri, care în mod normal este străbătut în 18 ore.

One thought on “VIDEO! Tragedie! O persoană din Botoșani a murit în accidentul cumplit din Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *