Cazurile de violență în școli, în creștere. Trei profesori au fost agresați de elevi

bataie eleviNumărul infracțiunilor de violență în școlile din județul Botoșani a înregistrat o creștere în acest an școlar. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, în perioada februarie-iunie au fost sesizate un număr de 48 de infracțiuni, cu 18 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.  Evenimentele de violență au avut loc în școli sau în perimetrul acestora și s-au datorat unor conflicte spontane între elevi. Mai grav este că printre victime s-au numărat și trei profesori, aceștia fiind agresați de către elevi.

Pe genuri de fapte,  28 sunt infracțiuni de loviri sau alte violențe, iar 16 sunt infracțiuni de furt. 27 comise în mediul urban și 21 în rural. Victime au fost 42 de elevi și cinci profesori, iar autori 25 de elevi , trei profesori și 21 de persoane de altă categorie. În 40 de cazuri infracțiunile au fost comise în unități unde nu este prevăzută pază.

Majortitatea infracțiunilor de loviri sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori”, a declarat Viorel Șerbănoiu, șeful IPJ Botoșani.

Multe dintre infracțiuni au loc urmare a faptului că școlile nu au asigurată paza.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *