Zeci de şcoli şi biserici riscă amenzi uriaşe pentru că nu au autorizaţie de securitate la incendiu

scoala rachiti8Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au descoperit, în urma controalelor efectuate, că zeci de şcoli şi biserici nu deţin autorizaţii de securitate la incendiu.

Potrivit pompierilor, 120 de construcţii de pe raza judeţului au fost identificate în afara prevederilor legale.

like facebookTotuşi aceştia susţin că în cazul unităţilor de învătăţământ şi de cult se îndeplinesc condiţiile de siguranţă. Cei aflaţi în afara legi au timp să se conformeze până pe 30 septembrie, ulterior riscă sancţiuni de până la 100.000 de lei.
„Deși în anul 2016 s-a înlesnit obținerea autorizației de securitate la incendiu prin eliminarea expertizei tehnice, nu s-a constatat o creștere semnificativă a solicitărilor privind obținerea acestui act administrativ. Dacă în 2015, ISU Botoșani a eliberat prin compartimentul specializat 64 de autorizații de securitate la incendiu, în 2016 au fost eliberate 65 de astfel de documente.
În prima jumătate a anului 2017, au fost emise 18 autorizații de securitate la incendiu și una de protecție civilă. Așadar, se observă faptul că depunerea solicitărilor privind eliberarea avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu nu ține de modul de obținere a documentelor stabilite prin acte normative, ci de puterea economică a investitorului.”, se arată într-un comunicat al IJSU.

One thought on “Zeci de şcoli şi biserici riscă amenzi uriaşe pentru că nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *