Candidații la examenul de obținere a permisului auto au fost înregistrați, vineri, video și audio la susținerea probei practice. Care sunt dezavantajele noului sistem

Foto: T-times.ro
Foto: T-times.ro

Candidatii la examenul de obtinere a permisului auto au fost înregistrați, vineri, video si audio la susținerea probei practice. Este prima zi când se folosesc tabletele la examinare, a declarat Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Botoșani. Un număr de 32 de cursanți au dat examen cu tablete, fiind folosite patru din cele șase repartizate județului Botoșani.

El a precizat că în prima zi de examinare video nu au fost înregistrate probleme tehnice și nici nemulțumiri din partea candidaților.

Pe înregistrare nu se văd chipurile cursantului și martorului, însă se înregistrează toată discuția. Imaginile vor fi folosite în cazul unor contestații și vor fi date direct instanței”, a declarat Ciornea.

Măsura, care a fost luată pentru „asigurarea si verificarea legalitatii” examenului, are și dezavantaje. Potrivit șefului de la Serviciul Permise, montarea acestor tablete și utilizarea lor întârzie examinarea, întrucât presupune montarea și demontarea sistemului pe fiecare mașină iar dacă înainte între candidați se făcea o pauză de 5 minute, acum se ajunge la o pauză de minim 10 minute.

Acest lucru va conduce la scăderea numărului de examinări pe zi”, a adăugat Ciornea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *